• "Glas djece za kvalitetne škole" povodom Međunarodnog dana djeteta
  "Glas djece za kvalitetne škole" povodom Međunarodnog dana djeteta

 • "Inicijativa "Udruge rade za druge" podrška organizacijama civilnog društva
  "Inicijativa "Udruge rade za druge" podrška organizacijama civilnog društva

 • "Polaznici radionice "Lutkaonica" s voditeljicom Tomislavom Brajdić
  "Polaznici radionice "Lutkaonica" s voditeljicom Tomislavom Brajdić

 • Polaznici projekta o građanskom odgoju "Reporteri boljeg društva"
  Polaznici projekta o građanskom odgoju "Reporteri boljeg društva"

 • Polaznici projekta "Reporteri boljeg društva" u posjeti eko farmi "Nananin salaš" u Bezdanu
  Polaznici projekta "Reporteri boljeg društva" u posjeti eko farmi "Nananin salaš" u Bezdanu

 • Pokrenuta peticija za podršku Dokkici #PomoziteDokkici
  Pokrenuta peticija za podršku Dokkici #PomoziteDokkici

 • Dokičanci na obilježavanju Dana Gradske Četvrti Novi Grad
  Dokičanci na obilježavanju Dana Gradske Četvrti Novi Grad

 • Polaznici "Lutkaonice" na 2. Festivalu slikovnice "Čuvari priča"
  Polaznici "Lutkaonice" na 2. Festivalu slikovnice "Čuvari priča"

POČELE PRIJAVE ZA ZIMSKU ZEMLJU BEZ GRANICA – ZIMSKA 'LIMPIJADA

Radionice, natjecanja i igraonice u Tvrđi od 27. do 30. prosinca!
Po prvi puta u našemu gradu održat će se zimska Zemlja bez granica pod nazivom „Zimska 'Limpijada“. U vrijeme Adventa u Tvrđi, u razdoblju od 27. do 30. prosinca, mali i veliki sugrađani moći će sudjelovati i uživati u raznolikom programu Zemlje bez granica.
U tijeku su prijave za radionice, a sva zainteresirana djeca mogu se prijaviti putem online prijavnice na: www.zemljabezgranica.com i to najkasnije do 15. prosinca 2016. godine.
I ove godine nudimo neobične i zanimljive radionice: Zimski redari, Poštobank, Media/press tim, Akademija DI ZA j (a) NA, Trg ovalica, Gradska Čistilica, 'Limpijski savez, Kobajagi-Restocafe, 'Limpijski orkestar, Glazbovanje te igraonice i radionice za predškolce: Institut za slikovnice, Ambulanta JOJneBOLI, Zavod za istraživanje igračaka.
Radionice će se održavati tijekom prijepodneva i popodneva u prostorima Ekonomske i upravne škole Osijek te u Muzeju Slavonije Osijek (zgrada Glavne straže, bivši Arheološki muzej) u Tvrđi. Raspored radionica i program večernjih događanja dostupan je na web stranici Zemlje bez granica (www-zemljabezgranica.com) i na FB profilu Zemlja bez granica, Udruga Breza i Udruga Dokkica.
Ovaj tradicionalni obiteljski Festival zajednički organiziraju Udruga za rad s mladima Breza i Dječja osječka kreativna kućica – Dokkica uz podršku Grada Osijeka i Turističke zajednice grada Osijeka.
U TIJEKU SU I PRIJAVE ŠKOLA ZA NATJECANJA
U sklopu Zemlje bez granica planirana su i zimska 'Limpijska natjecanja u neobičnim disciplinama poput Klizoloma-Guzoloma, Grudovanja, Skijanja s Lalom, Furaj špuraj, Mamobob i Tatobob… i dr.

 Natjecanja će se održavati u popodnevnim satima od 27. do 29. prosinca 2016., na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi, a dobrodošla su sva zainteresirana djeca. Također, pozivaju se i osnovne škole s područja grada da prijave svoje školske timove na natjecanja i to najkasnije do 15. prosinca 2016. godine na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon 272 583.

Predstavljanje rada Dokkice na stručnom županijskom vijeću u Đakovu

Na poziv voditeljice Jasmine Bićanić predstavnice Dokkice, Dea Kričkić i Ines Novak, sudjelovale su u petak 25.11., u radu Županijskog stručnog vijeća u OŠ J. A. Ćolnića u Đakovu. Tema izlaganja bila je slobodno vrijeme kao prevencija rizičnih faktora za razvoj poremećaja u ponašanju. Tim Dokkice predstavio je primjere dobre prakse u kreiranju kvalitetnog provođenja slobodnog vremena kod djece i mladih.

Dokkica ugostila predstavnike projekta „Child Protection Huba“

Hrabri telefon u partnerstvu s Hrvatskom udrugom socijalnih radnika (HUSR) održao je u petak 25.11.  trening pod nazivom „Jačanje kompetencija i osnaživanje voditelja u području zaštite djece i obitelji”.  
Jednodnevna edukacija kreirana je sa svrhom jačanja kompetencija i osnaživanja voditelja CZSS-a s naglaskom na područje zaštite djece i obitelji. Na edukaciji su se polaznici, kroz kratka plenarna predavanja i iskustvene radionice, upoznali s teorijskom osnovom upravljanja i vođenja timova te su imati priliku reflektirati o vlastitim iskustvima vođenja, upravljanja i teškoćama s kojima se susreću u svakodnevnom radu.  Glavne teme treninga bile su – kompetencije voditelja i vođenje timova. Radionicu su provele posebno educirane trenerice u okviru projekta Child Protection Huba za Jugoistočnu Europu, Emina Horvat i Sanja Orešković.

Obilježen Međunarodni dan djeteta u Dokkici

Više od 100 djece sudjelovalo je u programu obilježavanja Međunarodnog dana djeteta u Dokkici. Za otvorenje programa i izložbe dječjih likovnih radova Dokkica je upriličila glazbeni nastup Andreja Dorića i malih članica Plesnog studija Shine, koje su drugoplasirane pobjednice međunarodnog plesnog natjecanja nedavno održanog u Pragu. Predsjednica Udruge, Ines Novak uručila je učenicima 12 najboljih likovnih i 12 najboljih literarnih radova na temu igre, priznanja i simbolične darove. Sva djeca, čiji su radovi odabrani za prvi promotivni kalendar Dokkice, nakon tiska, na dar će dobiti i kalendar. 

Literarni natječaj za učenike od 5. – 8. razreda u povodu obilježavanja Međunarodnog dana djeteta

Tema: igra
Rok za dostavu radova: 17. studenog
Adresa za dostavu radova: Udruga Dokkica, Sjenjak 133, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , inbox na Facebook profilu Udruge Dokkica ili na mob: 091 1565 922