• "Glas djece za kvalitetne škole" povodom Međunarodnog dana djeteta
  "Glas djece za kvalitetne škole" povodom Međunarodnog dana djeteta

 • "Inicijativa "Udruge rade za druge" podrška organizacijama civilnog društva
  "Inicijativa "Udruge rade za druge" podrška organizacijama civilnog društva

 • "Polaznici radionice "Lutkaonica" s voditeljicom Tomislavom Brajdić
  "Polaznici radionice "Lutkaonica" s voditeljicom Tomislavom Brajdić

 • Polaznici projekta o građanskom odgoju "Reporteri boljeg društva"
  Polaznici projekta o građanskom odgoju "Reporteri boljeg društva"

 • Polaznici projekta "Reporteri boljeg društva" u posjeti eko farmi "Nananin salaš" u Bezdanu
  Polaznici projekta "Reporteri boljeg društva" u posjeti eko farmi "Nananin salaš" u Bezdanu

 • Pokrenuta peticija za podršku Dokkici #PomoziteDokkici
  Pokrenuta peticija za podršku Dokkici #PomoziteDokkici

 • Dokičanci na obilježavanju Dana Gradske Četvrti Novi Grad
  Dokičanci na obilježavanju Dana Gradske Četvrti Novi Grad

 • Polaznici "Lutkaonice" na 2. Festivalu slikovnice "Čuvari priča"
  Polaznici "Lutkaonice" na 2. Festivalu slikovnice "Čuvari priča"

Obilježavanje Dječjeg tjedna: 1.-7. listopada 2016.

Sve odrasle osobe najprije su bile djeca, ali se malo tko od njih sjeća kako je to biti dijete. Većina nas žuri odrasti, postati velikim te često zaboravlja kako je žalostan čovjek onaj u kojemu ne ostaje ništa dječje. Velikima je ponekad teže odgovoriti na pitanje djeteta nego znanstvenika. Zato Gradska i sveučilišna knjižnica, Dječja osječka kreativna kućica i Društvo naša djeca Grada Osijeka obilježavaju dječji tjedan kako bi podsjetili na važnost dječjih prava, potreba te kvalitetnog provođenja slobodnog vremena djece. Kao i svake godine dječji tjedan obilježava se nizom radionica i aktivnosti s naglaskom na igru, kreativnost i stvaralaštvo. Draga djeco, roditelji, mali i veliki….obilježimo zajedno dječji tjedan i pokažimo kako i najveći čovjek uvijek ostane dijete.

Obilježavanje Međunarodnog dana mira

Generalna skupština UN-a, posebnom rezolucijom 2001. godine proglasila je 21. rujna Međunarodnim danom mira i obvezala svijet da barem toga dana u godini promišljaju o miru. Diljem svijeta, raznim manifestacijama, obilježava se ovaj dan s ciljem izgradnje boljih uvjeta, kulture i okruženja za solidarniji način života. No, mir nije samo stanje bez ratova već svakodnevno življenje i jačanje interkulturalne i socijalne integracije te stvaranje kulture mira. Međunarodni dan mira treba biti samo poticaj za svakodnevno sudjelovanje u izgradnji društva koje razmišlja izvan okvira, tolerantnijeg i otvorenijeg društva koje će svojim djelima pokazati da ne osuđuje i proziva. Neka zvuk zvona mira odzvanja svaki dan. Sretan Vam Međunarodni dan mira.

"Croatian Makers u pokretu" u Dokkici

Dokkica je ugostila tim Instituta za razvoj i inovativnost mladih - IRIM  s radionicom robotike za osnovnoškolsku djecu. Djeca su kroz kratko vrijeme naučila kako upravljati robotima-autima: od jednostavnih naredbi, poput mijenjanja boje lampica na robotu, do vožnje vijugavim linijama. Radionica se održala u sklopu projekta "Croatian Makers u pokretu". Ideja projekta je organiziranje radionica robotike za djecu i mlade, posebno iz područja kontinentalne Hrvatske koja provode ljetne praznike u svom mjestu stanovanja. Uz "STEM automobile" dolazi se na određeno mjesto s potrebnim materijalima i opremom za radionicu.

Kako je bilo na radionici pogledajte na linku: http://www.vijesti.rtl.hr/video/vijesti/115149/dok-nase-skolstvo-shvati-da-je-robotika-buducnost-ona-ce-vjerojatno-vec-postati-proslost/

Reporteri boljeg društva

Projekt „Reporteri boljeg društva“ je projekt koji se provodio s ciljem podizanja svijesti djece i mladih o važnosti aktivnog građanstva i demokratskih vrijednosti. S obzirom na aktualna zbivanja u javnom političkom, odgojno-obrazovnom, kulturnom i medijskom prostoru (pitanje provedbe zdravstvenog i građanskog odgoja, nedostatak participacije djece i mladih u društvu, nepoštivanje dječjih prava, širenje ideologija i nasilja...) uvidjeli smo potrebu provođenja radionica, edukacija i inicijativa koja će utjecati na promjenu razmišljanja djece i mladih kako bi postali aktivni sudionici u lokalnoj zajednici. Uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja u škole nije slijedilo pravne i institucionalne pretpostavke, a škole ga provode neujednačeno i bez odgovarajuće podrške za provođenje nastavnog sadržaja kurikuluma.
Tijekom provedbe projekta 20 tinejdžera (u dobi od 13-15 godina) steklo je vještine zagovaranja demokratskih vrijednosti te znanja o različitim temama; borba protiv nasilja, suzbijanje govora mržnje, dječja prava, multikulturalnost i tolerancija, prava manjina, medijska pismenost, slobodno vrijeme djece i mladih, aktivizam djece i mladih, ekologija i održivi razvoj.

„Croatian Makers u pokretu“ dolazi u Dokkicu!

Zanima te robotika i STEM područje (znanost, tehnologija, inženjerstvo, matematika)? Želiš naučiti kako funkcionira malo, simpatično, robotsko vozilo mBot koje nudi vrlo jednostavan ulazak u svijet robotike? Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) organizira projekt „Croatian Makers u pokretu“, a u suradnji s Dječjom osječkom kreativnom kućicom održat će radionicu robotike 27.srpnja (srijeda) od 14 do 16 sati u prostorima Dokkice. Prijavi se na broj telefona 031/782-454 ili na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Prijave traju do 26. srpnja (utorak). Požuri jer broj mjesta je ograničen!

više na: http://croatianmakers.hr/blog/2016/6/27/croatian-makers-u-pokretu-stem-automobili