• "Glas djece za kvalitetne škole" povodom Međunarodnog dana djeteta
  "Glas djece za kvalitetne škole" povodom Međunarodnog dana djeteta

 • "Inicijativa "Udruge rade za druge" podrška organizacijama civilnog društva
  "Inicijativa "Udruge rade za druge" podrška organizacijama civilnog društva

 • "Polaznici radionice "Lutkaonica" s voditeljicom Tomislavom Brajdić
  "Polaznici radionice "Lutkaonica" s voditeljicom Tomislavom Brajdić

 • Polaznici projekta o građanskom odgoju "Reporteri boljeg društva"
  Polaznici projekta o građanskom odgoju "Reporteri boljeg društva"

 • Polaznici projekta "Reporteri boljeg društva" u posjeti eko farmi "Nananin salaš" u Bezdanu
  Polaznici projekta "Reporteri boljeg društva" u posjeti eko farmi "Nananin salaš" u Bezdanu

 • Pokrenuta peticija za podršku Dokkici #PomoziteDokkici
  Pokrenuta peticija za podršku Dokkici #PomoziteDokkici

 • Dokičanci na obilježavanju Dana Gradske Četvrti Novi Grad
  Dokičanci na obilježavanju Dana Gradske Četvrti Novi Grad

 • Polaznici "Lutkaonice" na 2. Festivalu slikovnice "Čuvari priča"
  Polaznici "Lutkaonice" na 2. Festivalu slikovnice "Čuvari priča"

"Croatian Makers u pokretu" u Dokkici

Dokkica je ugostila tim Instituta za razvoj i inovativnost mladih - IRIM  s radionicom robotike za osnovnoškolsku djecu. Djeca su kroz kratko vrijeme naučila kako upravljati robotima-autima: od jednostavnih naredbi, poput mijenjanja boje lampica na robotu, do vožnje vijugavim linijama. Radionica se održala u sklopu projekta "Croatian Makers u pokretu". Ideja projekta je organiziranje radionica robotike za djecu i mlade, posebno iz područja kontinentalne Hrvatske koja provode ljetne praznike u svom mjestu stanovanja. Uz "STEM automobile" dolazi se na određeno mjesto s potrebnim materijalima i opremom za radionicu.

Kako je bilo na radionici pogledajte na linku: http://www.vijesti.rtl.hr/video/vijesti/115149/dok-nase-skolstvo-shvati-da-je-robotika-buducnost-ona-ce-vjerojatno-vec-postati-proslost/

Reporteri boljeg društva

Projekt „Reporteri boljeg društva“ je projekt koji se provodio s ciljem podizanja svijesti djece i mladih o važnosti aktivnog građanstva i demokratskih vrijednosti. S obzirom na aktualna zbivanja u javnom političkom, odgojno-obrazovnom, kulturnom i medijskom prostoru (pitanje provedbe zdravstvenog i građanskog odgoja, nedostatak participacije djece i mladih u društvu, nepoštivanje dječjih prava, širenje ideologija i nasilja...) uvidjeli smo potrebu provođenja radionica, edukacija i inicijativa koja će utjecati na promjenu razmišljanja djece i mladih kako bi postali aktivni sudionici u lokalnoj zajednici. Uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja u škole nije slijedilo pravne i institucionalne pretpostavke, a škole ga provode neujednačeno i bez odgovarajuće podrške za provođenje nastavnog sadržaja kurikuluma.
Tijekom provedbe projekta 20 tinejdžera (u dobi od 13-15 godina) steklo je vještine zagovaranja demokratskih vrijednosti te znanja o različitim temama; borba protiv nasilja, suzbijanje govora mržnje, dječja prava, multikulturalnost i tolerancija, prava manjina, medijska pismenost, slobodno vrijeme djece i mladih, aktivizam djece i mladih, ekologija i održivi razvoj.

„Croatian Makers u pokretu“ dolazi u Dokkicu!

Zanima te robotika i STEM područje (znanost, tehnologija, inženjerstvo, matematika)? Želiš naučiti kako funkcionira malo, simpatično, robotsko vozilo mBot koje nudi vrlo jednostavan ulazak u svijet robotike? Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) organizira projekt „Croatian Makers u pokretu“, a u suradnji s Dječjom osječkom kreativnom kućicom održat će radionicu robotike 27.srpnja (srijeda) od 14 do 16 sati u prostorima Dokkice. Prijavi se na broj telefona 031/782-454 ili na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Prijave traju do 26. srpnja (utorak). Požuri jer broj mjesta je ograničen!

više na: http://croatianmakers.hr/blog/2016/6/27/croatian-makers-u-pokretu-stem-automobili

Polaznici projekta "Reporteri boljeg društva" obilježili Dan Dunava posjetom Eko centru Zlatna Greda

U 14 podunavskih zemalja, potpisinica Međunarodne konvencije o zaštiti rijeke Dunav, obilježavao se Dan Dunava. Dunav sa svojim pritokama stvara jedan od najvažnijih riječnih sustava u Europi. Dunavski sliv je kroz povijest imao jednu od ključnih uloga u političkom, ekonomskom, socijalnom i kulturnom razvoju Srednje i Istočne Europe. Unatoč tome, Dunav i njegova područja suočena su s ozbiljnim gubicima u posljednjem stoljeću. Sačuvano je samo 20% dunavskih poplavnih područja, a samo pola od njih je u gotovo netaknutom stanju.

Dokkica sudjelovala u obilježavanja Dana Gradske Četvrti Novi Grad

U sklopu obilježavanja Dana Gradske Četvrti Novi Grad održan je zabavni program u prostoru Amfiteatra uz Robnu kuću na Sjenjaku. Dokkica je u sklopu programa održala lutkarsku radionicu za najmlađe pod vodstvom volonterke Tomislave Brajdić dok su polaznici projekta "Reporteri boljeg društva" prikupljali potpise podrške za Dječju osječku kreativnu kućicu. Također, posjetitelji su imali prilike pomoći Dokkici s donacijama a za uzvrat dobiti promotivnu platnenu vrećicu s logotipom Udruge. Osim toga, građani ovog dijela grada imali su prilike uživati u nastupima plesnih klubova Feniks i Bolero te kazališnoj predstavi „Moj muž pjesnik“ u izvedbi studenata Umjetničke akademije u Osijeku.