• "Glas djece za kvalitetne škole" povodom Međunarodnog dana djeteta
  "Glas djece za kvalitetne škole" povodom Međunarodnog dana djeteta

 • "Inicijativa "Udruge rade za druge" podrška organizacijama civilnog društva
  "Inicijativa "Udruge rade za druge" podrška organizacijama civilnog društva

 • "Polaznici radionice "Lutkaonica" s voditeljicom Tomislavom Brajdić
  "Polaznici radionice "Lutkaonica" s voditeljicom Tomislavom Brajdić

 • Polaznici projekta o građanskom odgoju "Reporteri boljeg društva"
  Polaznici projekta o građanskom odgoju "Reporteri boljeg društva"

 • Polaznici projekta "Reporteri boljeg društva" u posjeti eko farmi "Nananin salaš" u Bezdanu
  Polaznici projekta "Reporteri boljeg društva" u posjeti eko farmi "Nananin salaš" u Bezdanu

 • Pokrenuta peticija za podršku Dokkici #PomoziteDokkici
  Pokrenuta peticija za podršku Dokkici #PomoziteDokkici

 • Dokičanci na obilježavanju Dana Gradske Četvrti Novi Grad
  Dokičanci na obilježavanju Dana Gradske Četvrti Novi Grad

 • Polaznici "Lutkaonice" na 2. Festivalu slikovnice "Čuvari priča"
  Polaznici "Lutkaonice" na 2. Festivalu slikovnice "Čuvari priča"

Traže se volonteri za program pomoći u učenju!

Dječja osječka kreativna kućica poziva sve zainteresirane volontere na trening „Podrška učenicima s teškoćama u učenju“.

Trening će se održati u dva termina: 21. listopada (grupa 1) od 10 do 15 sati te 24. listopada (grupa 2) od 14 do 19 sati u prostorijama Dječje osječke kreativne kućice, Sjenjak 133, Osijek. Trening će sadržavati sljedeće teme: upoznavanje s programom pomoći u učenju, vještine pružanja pomoći učenicima s teškoćama u učenju, volonterske obveze u Dječjoj osječkoj kreativnoj kućici, tehnike podučavanja.

Trening će voditi Dea Kričkić (mag. psych.) i Mirna Šmit (mag. cult.), s iskustvom u radu s djecom i mladima s teškoćama u učenju, njihovim roditeljima te mentoriranju volontera.

Dokkica sudjelovala na 9. Clubture Forumu u Vukovaru

Udruga Dokkica sudjelovala je jučer na 9. Clubture Forumu u Vukovaru. U sklopu ovogodišnjeg Foruma organizirane su radionice za organizacije članice mreže Clubture i ostale organizacije nezavisne kulture i civilnog društva iz Vukovara i Slavonije. Uz to, u sklopu Foruma održana je javna tribina "Kulturni aspekti u društvenom razvoju Vukovara i Slavonije", vukovarski postav izložbe "Nezavisni prostori - Prostori nezavisnih" te glazbeni program Satarush. Na Forumu se raspravljalo o infrastrukturnim potrebama za kontinuirano djelovanje organizacija i inicijativa s ovog područja, kako potaknuti stvaranje društvenog kapitala uz pomoć postojeće kulturne infrastrukture i kako na izazove kulturnog razvoja odgovaraju obrazovne institucije.

Poziv roditeljima na upis djece u program "Tintilinići"

Dječja osječka kreativna kućica ponovno pokreće integrirani program za predškolsku djecu  koja ne pohađaju vrtić „Tintilinići”. Cilj programa je osigurati cjelovit razvoj osobnosti djeteta, zadovoljenje interesa i potreba, stjecanje znanja i vještina koje će mu pomoći pri snalaženju u svakodnevnom životu te pri polasku u školu.

Program je namijenjen isključivo djeci u dobi od 4 do 6 godina koja ne pohađaju vrtić i traje od 31. listopada 2016.g. do kraja lipnja 2017.g. Održavat će se dva puta tjedno, od 9 do 11 sati, a cijena mjesečne članarine iznosi 200 kn.

Broj mjesta je ograničen. Prijave se primaju do 26. listopada 2016. godine.

Prijavu je potrebno izvršiti putem e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. sa sljedećim podacima: ime i prezime djeteta, datum rođenja djeteta, ime i prezime i broj telefona roditelja.

Okrugli stol: "Prevencija seksualnog nasilja nad i među mladima"

Predstavnice Dokkice sudjelovale su na okruglom stolu "Prevencija seksualnog nasilja nad i među mladima" na kojem su predstavljene preporuke za provođenje preventivnih programa seksualnog nasilja u školama nastali u sklopu projekta "Sigurni od nasilja". Projekt provodi Ženska soba - Centar za seksualna prava u suradnji Dječjim domom SOS-Dječje selo Ladimirevci i Ekonomskom i turističkom školom Daruvar, a uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih. Okrugli stol održan je prostorima Volonterskog centra u Esseker centru.