Radionice u šk.god. 2018./2019.

ODGOJNO-OBRAZOVNI PROGRAMI U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI
Dječja osječka kreativna kućica u novoj školskoj godini nudi različite odgojno-obrazovne programe za predškolsku i školsku djecu, mlade i roditelje. Upisi su u tijeku i traju do 26.9.2018.g.

„TINTILINIĆI“ – integrirani program za djecu od 4 do 6 godina koja ne pohađaju vrtić
Cilj programa je osigurati cjelovit razvoj osobnosti djeteta, zadovoljenje interesa i potreba, stjecanje znanja i vještina koje će mu pomoći pri snalaženju u svakodnevnom životu te pri polasku u školu. Program je obogaćen različitim sadržajima i aktivnostima (kreativnim, glazbenim, tjelesnim, likovnim, matematičkim, dramskim i dr.), a temelji se na igri koja je najvažnija aktivnost predškolskog djeteta. Izmjenjuju se slobodna igra i vođene aktivnosti te se poštuje individualnost svakog djeteta. Kroz ponudu raznovrsnih materijala za rad djeca imaju priliku učiti, eksperimentirati i spoznavati okolinu svim osjetilima. Rad se odvija u maloj grupi do 12 djece. Program će se odvijati utorkom i četvrtkom od 9 do 11 h, a mjesečna članarina iznosi 300 kn. Voditeljica programa je Marina Dokić, mag.prim.educ.

„MALI ZNANSTVENICI“ – znanstveno-istraživačke radionice za djecu od 4 do 6 godina
Kroz radionice se želi razviti pozitivan odnos prema znanosti i istraživanju te popularizirati aktivnosti iz STEAM područja (znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti i matematike). Djeca će učiti kroz neposredno iskustvo i imati priliku istraživati i provesti brojne jednostavne pokuse. Kroz različite zanimljive teme moći će promišljati, zaključivati, rješavati probleme i na kreativan način upoznati se s tajnama prirode. Uz to će razvijati socijalizacijske, komunikacijske, kognitivne vještine, kritičko promišljanje, finu motoriku i maštu te sposobnost uočavanja veza i odnosa među pojmovima, predmetima i pojavama. Radionice će se odvijati srijedom od 17 do 18 h. Mjesečna članarina iznosi 150 kn. Voditeljica programa je Marina Dokić, mag.prim.educ.

„MUSIC TOGETHER“ – program glazbenog razvoja djece od 0 do 5 godina
„Music Together“ internacionalni je program glazbenog razvoja za djecu od 0 do 5 godina. Već tri desetljeća u 40 zemalja svijeta okuplja obitelji i kod djece razvija prve glazbene kompetencije, sluh, ritam, finu motoriku i socijalne vještine. Osim toga, u najvažnijim godinama djetetovog života, ovaj program nudi i brojne druge prednosti, poput prvog susreta sa stranim jezicima. Voditelj radionice je i vlasnik licence Marijan Jovičić. Sve informacije možete dobiti na broj 098/1753410 ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

„KREATIVKA“ – kreativna radionica za djecu od 1. do 4. razreda
Cilj radionice je razvijanje mašte, kreativnosti i stvaralaštva djece kroz izradu brojnih uporabnih i dekorativnih predmeta, poklona, lutaka, nakita, maski, slika, skulptura i slično. Sudjelujući na radionicama djeca će moći koristiti različite slikarske i crtačke tehnike, modelirati glinom i plastelinom, graditi, ali i svirati i pjevati, dramatizirati te se upoznati s različitim djelima poznatih umjetnika. Moći će isprobati i brojne materijale, nove upoznati i eksperimentirati s njima, a one koje ih svakodnevno okružuju istražiti na nove načine. Kroz radionicu djeca će se poticati na samostalnost, istraživanje i realizaciju vlastitih ideja, razvoj kritičkog mišljenja, senzornih i podražajnih sposobnosti te stvaranje radnih i kulturno-higijenskih navika. Polaznici će razviti i komunikacijske i socijalizacijske vještine, suradničko ponašanje i timski rad te ekološku svijest. Za vrijeme trajanja programa obilježit će se i brojni značajni dani. Radionice će se odvijati srijedom od 18:30 do 19:30 h. Mjesečna članarina iznosi 150 kn. Voditeljica je Marina Dokić, mag.prim.educ.,

DJEČJA LIKOVNA AKADEMIJA – programi za djecu od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. razreda
Cilj programa je usvajanje osnovnih tehnologija olovke, ugljena, grafike, akvarela i modeliranja glinom te apliciranje stečenog znanja na umjetnički rad. Djeca se kroz radionicu upoznaju sa bitnim umjetnicima svojih doba te ih se uz praktičan rad teorijski kulturno uzdiže. Kroz radionicu djeca će se upoznati sa likovnim tehnologijama i koristiti se različitim likovnim medijima, razvijat će opažaj i vizualne komunikacije, odgajati pažnju, razvijati kreativnost i maštu, usvojiti kompozicijski sklad i razumijevanje formata, razvijati kulturno-higijenske navike, poticati suradničko ponašanje i timski rad, razvoj kritičkog mišljenja, poticanje na realizaciju vlastitih ideja, stvaranje radnih navika, širenje i usmjeravanje koncentracije, poticanje na samostalan rad i propitivanje samoga sebe. Program za djecu od 1. do 4. razreda će se odvijat petkom od 16:30 do 17:30 h, a od 5. do 8. razreda petkom od 18 do 19:30 h. Mjesečna članarina za programe iznosi 150 kn. Voditeljica je Ena Janković, sveučilišna prvostupnica edukacije likovne kulture.

BALTAZARI – znanstveno-istraživačke radionice za djecu od 1. do 4. razreda
Na radionicama će djeca, kroz zabavne pokuse prilagođene djeci, učiti o različitim pojmovima i pojavama u svijetu oko njih. Radionica je potpuno interaktivna te će sve pokuse polaznici izvoditi samostalno. Bit će poticani na razmišljanje i donošenje zaključaka na temelju odrađenih eksperimenata, pokušavajući predvidjeti što će se dalje dogoditi. Područja koja ih očekuju su ravnoteža, optika, statički elektricitet, zvuk i mnoga druga. Radionice će se odvijati ponedjeljkom od 18:30 do 19:30 h. Mjesečna članarina iznosi 150 kn. Voditelj radionica je Hrvoje Mikulić, mag.ing.el.

PROGRAMIRANJE I ROBOTIKA
Radionica programiranja i robotike je namijenjena djeci od 1. do 4. razreda osnovne škole. Cilj radionice je osnaživanje informatičkih vještina i znanja iz STEM područja. Kroz radionice djeca ulaze u svijet programiranja razvijajući znanja i kreativnost na platformi grafičko-vizualnog programiranja Scratch. Praktično znanje stječu programiranjem i eksperimentiranjem u radu sa mBot robotima i micro bit računalima. Održava se jednom tjedno, u više grupa i termina: 1. grupa ponedjeljkom od 17 do 18 h, 2. grupa ponedjeljkom od 18 do 19 h, 3. grupa ponedjeljkom od 19 do 20 h, 4. grupa srijedom od 18 do 19 h i 5. grupa od 19 do 20 h. Voditelj radionice je Marijan Jovičić. Sve informacije možete dobiti na broju telefona 098/175-3410 i na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

REPORTERI BOLJEG DRUŠTVA
Novinarska radionica u kojoj će učenici 7. i 8. razreda učiti o značenju i ulozi medija u društvu i važnosti medijske pismenosti, ali se i sami okušati u produkciji medijskoj sadržaja. Polaznici će imati priliku s voditeljicama posjetiti neke od lokalnih medija, kreirati medijske objave na društvenim mrežama i pisati članke. Radionice će se odvijati četvrtkom od 19:30 do 20:30 ili po dogovoru s grupom (terenske radionice). Mjesečna članarina iznosi 150 kuna. Voditeljice radionica su Mirna Šmit, mag. cult. i Maja Varga, mag. cult.

SVIRAJ BUBNJEVE - radionice za osnovnoškolce, srednjoškolce i roditelje
Glazbena radionica „Sviraj bubnjeve!“ namijenjena je i djeci i odraslima. Bubnjevi i udaraljke ritmički su instrumenti koji oduvijek privlače sve uzraste jer je ritam dio ljudske prirode. Kroz radionice polaznici će se upoznati s konstrukcijom bubnjeva i udaraljki, stavom tijela, držanjem palica, muziciranjem rukama, udaraljkama, prvim notama, prvim ritmovima. Radionice se održavaju dva puta tjedno: jedan sat je individualan, dok je drugi rezerviran za grupni rad, teoriju i grupno muziciranje u malim orkestrima. Voditelj radionice je Marijan Jovičić. Mjesečna članarina iznosi 200 kn. Sve informacije možete dobiti na 098/1753410 ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

SVIRAJ UKULELE - radionice za osnovnoškolce, srednjoškolce i roditelje
Glazbena radionica „Sviraj Ukulele!“ namjenjena je i djeci i odraslima. Ukulele kao instrument s Havajskog otočja, svojom konstrukcijom i načinom sviranja može biti odličan ulazak u svijet glazbe i muziciranja. Manje dimenzije, jednostavni hvatovi, mekše žice, niska cijena, sve su to prednosti ovog malog, ali melodičnog instrumenta. Radionice su koncipirane tako da uz osnove, a to su konstrukcija, držanje instrumenta, trzanje, akordi, prve pjesme, razvija i zajedničko sviranje u malim grupama/orkestrima. Nastava sa održava dva puta tjedno: jedan individualni sat i jedan u grupi. Voditelj radionica je Marijan Jovičić. Mjesečna članarina iznosi 200 kn. Sve informacije možete dobiti na 098/1753410 ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

VOLONTERSKI KLUB – namijenjen je srednjoškolcima. Kroz klub mladi će imati priliku volontirati u različitim aktivnostima Udruge te podići svijest o važnosti volontiranja, razviti građanske kompetencije i postati aktivni u zajednici.